Lotus CEO’su Jean-Marc Gales, şirketin 2020 yılında iki yeni spor araç modelini tanıtacağını açıkladı.

Yurtdışında yayın yapan Car Magazine dergisine röportaj veren Gales, bahsi geçen iki modelden birinin mevcut model üzerine inşa edileceğini açıkladı. Bu da araçlardan birinin halihazırda satışta olan Elise, Exige veya Evora’nın yeni modeli olacağı anlamına geliyor. Öte yandan Gales daha önce de şirketin yeni Elise modeli için çalışmalara başladığını duyurmuştu.

Alüminyum şase tercih edilecek

Kesin ifadeler kullanmaktan kaçınan Lotus CEO’su ufak ipuçları vermekle yetinerek güncellenmiş yeni modelde alüminyum şase kullanacaklarını belirtti. Gales’e göre bu sayede araçlar daha hafiflerken çarpma anında mukavemetleri artacak, ayrıca daha uzun ömürlü olacaklar.

2020’de satışa sunulması planlanan ikinci araç ise Lotus 3-Eleven modelinin yerine gelecek. Yeni bir karbon fiber alaşıma sahip olması planlanan modelde 3-Eleven’e kıyasla daha “şehirli” bir tasarım çizgisi benimsenecek.

Volvo ve Geely ile işbirliğine gidiliyor

Tasarım ve aerodinamik yönünden mükemmele yakın olması planlanan her iki araçta Volvo ve Geely’den temin edilecek yedek parçaların kullanılması söz konusu. Özellikle Volvo modellerindeki araç içi eğlence sistemi yeni Lotus modellerinde de yer alabilir. Adı geçen her iki şirket de Çinli.

Öte yandan lüks ve performans odaklı otomobil üreticisi Lotus’un ilk crossover modelini tanıtacağı da söylentiler arasında. Tahminlere göre 2021 veya 2022 yılında bu model görücüye çıkabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version