İngiliz bir butik spor otomobil üreticisi olmasına rağmen 2017 yılında Çinli Geely‘nin sahipliğine geçtiğinden beri Lotus‘ta çok şeyler değişti. Öyle ki bu değişiklikler doğrudan markanın geleceğine etki edecek nitelikte.

Artık İngiltere yerine Çin’de üretilecek

Yeni yönetimin aldığı kararların başında yeni yapılan 1.3 milyar dolarlık yatırımın ardından üretimin Çin’e taşınması geliyor. Henüz resmî olarak açıklanmış olmasa da bu bilgilere şirketin verdiği iş ilanlarından ve İngiliz hükümetine teslim edilen belgelerden öğrenmiş bulunuyoruz.

Williams ile işbirliğine gittikten sonra Aston Martin‘in Valkyrie modeline rakip olacak bir süper model geliştirmekten tuttun, Lotus’un model gamına bir de SUV ekleyeceğine dair söylenti ve sızıntı niteliğindeki çeşitli haberler bugüne dek haber sitelerinde yer aldı.

Birazdan vereceğimiz müjdeli haber ise bizzat Lotus Cars‘ın CEO’su Phil Popham tarafından teyit edildi: Evora, Elise ve Exige‘in yanına yeni bir model daha geliyor!

Yeni model 5 yıllık plana dahil

Autocar’da yer alan habere göre Popham, tamamen sıfırdan üretilecek yeni Lotus spor arabasının şirketin Geely bünyesindeyken uygulama kararı aldığı 5 yıllık plana dahil olduğunu belirtti. Buna göre araba Lotus’un mevcut mimari yapısı üzerine inşa edilecek ve firmanın ünlü sürüş dinamiklerini birebir koruyacak.

Bununla birlikte günlük kullanıma daha uyumlu, pratik bir model karşımıza çıkacak. Açıklamasının devamında Popham gerek ergonomisi, gerekse eğlence sistemiyle çok daha iyileştirilmiş bir Lotus’un müşterilerin beğenisine sunulacağını belirtti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version