Çinliler tarafından satın alınan butik spor otomobil üreticisi Lotus‘un SUV modeli üzerine çalıştığı haberi gündeme geldiğinde otomotiv dünyası ciddi bir kafa karışıklığı yaşadı. Günümüzde hemen her spor araba markası SUV segmentine doğru rota kırmış olsa da, ürettiği hafif araçlarla bilinen Lotus’un bir tank üreteceğine kimse ihtimal vermiyordu.

Neyse ki şimdilerde Lotus’un CEO’su Phil Popham, Automotive News’e verdiği demeçte bahsi geçen SUV modeline ilişkin kafa karışıklıklarını giderici açıklamalarda bulundu. Hakkında bir sürü söylenti çıkan SUV’un Lotus’un DNA’sını taşıyacağını belirten CEO, firma olarak köklerinden hiçbir zaman ayrılmayacaklarının da altını çizdi.

Sadece spor otomobillerden daha fazlası…

Verdiği röportajda “Biz bir spor araba markasıyız. Markanın odak noktası ise sürücü ve sürüş deneyimi. Bunlar Lotus’un DNA’sını oluşturan temel değerler” diyen Popham, “Yine de markanın sadece spor araba üreticisi olmakla yetinmekten çok daha fazlasını yapabileceğine inanıyoruz. Zaman içerisinde diğer başka segmentlere de yöneleceğiz” açıklamasında bulundu.

“Geely grubuyla çalışmak ve onların mühendislik yeteneklerinden faydalanabiliyor olmak bizim için büyük bir fırsat. Grubun sahip olduğu kaynakları ve teknolojileri ücreti karşılığında kullanabiliyoruz. Bu sayede gelecekte sadece spor araba üretmekle yetinmeyebiliriz” diyen Popham, Geely grubunun bünyesinde Lotus’un yanı sıra Polestar ve Volvo markalarının bulunduğunu da hatırlattı.

Şuan için hakkında detaylı bilgiye sahip olmadığımız, fakat yakın tarihte üretilecek olan yeni SUV modelinin İngiltere’deki fabrikada seri üretim hattına girmesi bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version