Amerikan elektrikli otomobil girişimi Lucid Motors, yeni nesil elektrikli lüks otomobili Lucid Air’de kullanacağı otonom seyahat teknolojisini görücüye çıkardı. Açıklanan bilgilere göre DreamDrive adını taşıyan bu sistem, Lucid Air başta olmak üzere gelecekte tanıtılacak tüm Lucid Motors modellerinde yer alacak.

Lucid DreamDrive sisteminde LIDAR, kameralar, radarlar, ultra-sonik sensörler ve araç içinde ekstradan sürücü takip sistemleri mevcut bulunacak. Tüm bu teknolojiler arabayı kullanan kişiyi destekleyecek veya tamamen onun yerini alarak trafikte kararları tek başına alacak.

İlk üretim için 2020 sonu veya 2021 başları işaret ediliyor

Lucid Motors’un geliştireceği ilk model olan dört kapılı sedan modeli Lucid Air yalnızca Tesla’nın Model S’ini kendine rakip olarak görmüyor. Aynı zamanda Mercedes, Audi ve BMW gibi lüks segmentin oyuncularıyla da rekabete hazırlanıyor. İlk Lucid Air’in ise 2020 sonu veya 2021’in ilk günlerinde banttan inmesi bekleniyor.

Bol miktarda sensör kullanılmış

Toplamda DreamDrive sisteminde 32 tane sensör bulunacak. Uzun menzilli, yüksek çözünürlüklü LIDAR lazer alan ölçücü aracın ön tarafına konumlandırılacak. Ön tarafta 3 tane kamera ve 4 tane de kısa mesafeli radar yer alacak. Aracın yanlarındaki sensörler de cabası.

Bu bileşenler sürekli çalışarak aracın kendi başına hareket edebilmesini mümkün kılacaklar.

Lucid Air’in seri üretim bandından geçmiş, satışa hazır ilk örneği ise 9 Eylül tarihinde müşterilerin beğenisine sunulacak. Fiyat ve paket bilgisi de yine bu dönemde kamuoyuna duyurulacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version