Münih Motor Show ile beraber bir çok seri üretim versiyonu aracını ortaya çıkaran Mercedes’in konsept modelleri de çok dikkat çekti. Yakın zamanda bir konsept model paylaşmıştık. Şimdi de yeni aracın Mercedes-Maybach EQS SUV konsept serisini ele alacağız.

Bu konsept model ise Maybach serisine dayanıyor. Ultra lüks aracın SUV versiyonu olarak gösterebileceğimiz seri, eğer bu özelliklerle gelecek olursa alanının en lüks modeli olabilir. Paylaşılan veriler ve tasarım detayları çok dikkat çekici.

Mercedes-Maybach EQS SUV Lüks Tasarımı ve Özellikleri

Maybach modellerinde ön kısımda dev bir ızgara var. Aracın geniş motorunu soğutma noktasında bu tercih önemli. Fakat Mercedes-Maybach EQS SUV elektrikli bir araç. Elektrikli bir araç olduğu için ızgara alanı değişiyor. Fiziksel bir ızgara yok ama o yapıyı korumak adına panjur görünümlü dev bir alana yer verilmiş.

Bunun dışında çok ince bir far tasarımının kullanıldığı aracın, kırmızı ve siyah renkli çift tasarım kullandığı görülüyor. Arka kısımda da yine çok ince stopların olduğu araç, bu kısımda Mercedes logosuyla da kendisini kanıtlıyor.

İç kısımda ise seri üretim versiyonunda çok görmeyi çok beklediğimiz bir yapı var. Son derece lüks olduğu gözüken araç, ön kısımda tamamen ekranla geliyor. Konsol kısmında tam boy ekranla gelecek olan araç, Tesla serisinde yer aldığı gibi yarım direksiyon ile gelecek.

Hem koltuklar hem arka kısım, hem döşemeler her şey ultra lüks. Mercedes-Maybach EQS SUV, arka kısımda da çok sayıda multimedya sistemi sunarak yolcuların da rahat etmesine odaklanıyor.

Seri üretimi konusunda 2022 yılının hedef gösterildiği aracın teknik özellikleri ise açıklanmadı. Bu konuda teknik özellikler için sadece menzil değeri için paylaşımlar yapıldı. Menzil için paylaşılan değerler ise net değil. Seri üretim versiyonunda değişebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version