Mercedes-Benz, Münih Motor Show kapsamında adeta çıkarma yaptı. Marka ardı ardına yeni araçlarının tanıtımını gerçekleştirdi. Yakın zamanda duyurulan konsept aracın yanında şimdi de çok satacağı düşünülen Mercedes-Benz EQE 350 modelinin tanıtımı yapıldı.

Tasarım yapısıyla beraber ailenin büyük modellerine küçük bir kardeş olarak eklenen araç, hem görüntüsü ile göz dolduruyor hem de gücüyle göz dolduruyor. Araca daha yakından da bakmak istiyoruz.

Mercedes-Benz EQE 350 Tasarım ve Motor Artıları

Yeni seride tasarım kısmında EQS ile benzer detaylar ama dikkat edin aynı demedik. Benzer detaylar var dedik. Öyle ki bu model daha kısa bir aks mesafesine ve daha kısa bir kasaya sahip. Uzunluk sadece 4.934 mm olarak açıklandı. Daha küçük olan modelin, ön kısımda da farklar var.

Yani baktığınız zaman araç aynı gelebilir ama ufak tefek şeylerle değişiklik net olarak anlaşılıyor. Ön kısımda ızgara alanı yok çünkü bu bir elektrikli araç ama o ön kısımda yer alan panel yerini koruyor.

Mercedes-Benz EQE 350 modelinde de kullanılan bu kısım biraz daha geniş. Daha geniş olmasının yanında daha hareketli. Farlara kadar bağlanan kısım, aracın daha şık durmasını sağlamış.

Arka kısımda ise ince tam boy stoplar da olduğu gibi yerini koruyor. Onun altında yine Mercedes logosu da yerini korumakta.

İç kısma atladığınız zaman ise aracın yeni nesil Mercedes-Benz tasarım dilini yansıttığını anlıyoruz. 12.8 inçlik bilgi eğlence ekranı ve 12.2 inçlik bir dijital gösterge paneli yer almakta. Dev ekranlı yapı, konsolu tam boy ekran tasarımına taşımış durumda.

Mercedes-Benz EQE 350 Motor Özellikleri

Aracın motor özellikleri kısmında ise elektrik gücünü hissediyoruz. Arkada yer alan elektrikli motorun gücü ise 292 beygir olarak açıklandı. Bu modelde yer alan tork değeri ise 530 Nm tork olarak açıklandı.

Yüksek performanslı motor, maksimum olarak 660 km menzil değerine ulaşılmasını sağlıyor. Bu değer bile elektrikli araçlar için çok iyi. İsteyenlerin 4WD tercihini yapabileceği araçta satışlar ise hemen başlamayacak.

Seri 2022 yılında karşımıza çıkacak deniyor. Üretim zaten ilk çeyrekte başlayacak.  

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version