ABD‘de yaygın olarak kullanılan ve son dönemde otonom araçlar üzerine yaptığı çalışmalarla gündeme gelen Uber alternatifi Lyft, Netflix’e benzer bir şekilde aylık abonelik sistemine geçeceklerini açıkladı. Buna göre Lyft’i sıklıkla kullanan yolcular, Netflix veya Spotify‘da olduğu gibi her ay toplu bir ücret ödeyerek seyahat edebilecekler.

İşte yolculara sunulan abonelik paketleri

Kullanıcılara sunulan abonelik paketleri ise ihtiyaca ve Lyft’i kullanma sıklığına göre değişiklik gösteriyor. Ancak asıl hedef kitle, her ay 450 dolar değerinde yolculuk yapanlar. 199 dolara satılan giriş paketini satın alan Lyft kullanıcıları, ay içerisinde 30 kez Lyft yolculuğu yapabiliyorlar. Bir diğer paketin fiyatı ise 300 dolar. En üst pakette ise müşterilere 399 dolar karşılığında 60 kez yolculuk hakkı veriliyor.

15 dolara kadar gerçekleştirilen her bir yolculuk, abonelik paketlerine dahil. Ancak seyahati 15 doların üzerinde tutan yolculardan ne şekilde ücret alınacağı ise henüz bilinmiyor.

Şirketin geleceğini etkileyebilir

Lyft’in CEO’su Logan Green, otonom araç modeli geliştimek için işbirliği yaptığı Magna şirketiyle ortaklaşa düzenlediği basın toplantısında yeni abonelik modelini duyurdu. Green, “Yeni abonelik modeliyle taksi çağırma sektöründe köklü bir değişikliğin kapısını aralıyoruz” dedi.

https://twitter.com/GregBensinger/status/974392814082564097

Green’e göre Lyft’e ödenecek 200 dolar civarındaki bir abonelik ücretiyle toplamda tam 1610 kilometrelik mesafe kat edebilmek mümkün. Hal böyle olunca tüm seyahat ihtiyacını Lyft ağı ile karşılamak oldukça akıllıca bir yöntem.

Uber de denemişti

Öte yandan Uber’in de 2016 yılında abonelik sistemini denediği, ancak sebebi bilinmeyen bir şekilde hayata geçirmediği de bu noktada hatırlatılıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version