Uber’in ABD’deki en büyük rakipleri arasında yer alan Lyft, uzunca bir süredir Kaliforniya eyaletinde Lyft Rentals adını verdiği araç kiralama işini başarıyla yürütüyor. Müşterilerine sunduğu alanının en iyisi oto kiralama deneyimini iyileştirmek ve filosunu büyütmek isteyen Lyft, şimdilerde Sixt ile işbirliğine gittiğini duyurdu.

ABD genelindeki faaliyet alanını genişletmek için Sixt’le beraber çalışmayı tercih eden firma, Ağustos ayından itibaren ülkenin birçok eyaletinde müşterilerine hizmet sunmaya başlayacak. Seattle, Las Vegas ve Miami gibi şehirlerde yaşayan Lyft kullanıcıları uygulamanın “Kiralama” menüsü üzerinden Sixt filosundaki arabaları kiralamaya başlayabilecekler.

Sektörün en büyük sıkıntılarını çözmeye geliyorlar

Bu üç büyük ve Lyft için önemli şehrin de kapsama alanına girmesinin ardından Lyft’in planı Sixt’in mevcut araç filosundan başka bölgelerde de faydalanmak. Firmanın açıklamasına göre iki şirket araba kiralama deneyimini baştan aşağıya değiştirmek ve sıklıkla yaşanan sorunların önüne geçmek niyetinde.

Bu kapsamda araba kiralama bankosu önünde uzun süren bekleyişleri sona erdirmek, hangi arabayı kiralayacağını son ana kadar öğrenememek gibi sıkıntıların giderilmesi amaçlanıyor. Keza artık müşterilerin aracı geri teslim ettikten sonra eve nasıl döneceğini düşünmelerine de gerek kalmayacak.

Müşteriler Lyft ile eve geri dönecekler

Buna göre araba geri bırakıldıktan sonra müşteriler Lyft ile taksi çağırıp eve kendilerini bıraktırabilecekler. Rezervasyonlar ise doğrudan Lyft uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek. Yani bunun için ekstra bir başka uygulama yüklemeye, yeniden kayıt formunu doldurmaya gerek kalmamış olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version