Hindistan’ın en büyük otomobil üreticilerinin başında gelen Mahindra’nın Roxor adını verdiği model daha önce de FCA grubunun açtığı davalarla gündeme gelmişti. Jeep’in klasik ve kült haline gelen tasarımını neredeyse birebir kopyalayıp Roxor’da kullanan Mahindra’dan FCA’nın talep ettiği şeyler ise çok ağırdı. Öyle ki İtalyan şirket Mahindra’dan sadece Roxor’un satışını durdurmasını istemekle yetinmeyip var olan satışlardan elde ettiği kârın da kendisine ödenmesini talep etti.

Bu konuya ilişkin son gelişme ise henüz bugün yaşandı. Mahindra’dan yapılan resmî açıklama, Jalopnik sitesinde yer aldı. E-posta yoluyla gönderilen bilgilendirme metninde Uluslararası Ticaret Komisyonu’nun (ITC) 2019 yılının Kasım ayında açılan davayı halen daha incelediği kaydedildi. Buna göre ITC, FCA’nın ABD genelinde hak iddia ettiği Jeep tasarımının Mahindra tarafından kullanılıp kullanılmadığını tespit edecek.

2020 modelin tasarımı makyajlanacak

Eğer suçlu bulunursa, ki bulunması kuvvetle muhtemel, Mahindra’yı çok ağır cezalar bekliyor olacak. Bu sebepten ötürü şirket 2020 model Roxor’un ön yüzünü makyajlama kararı almış.

Yatay eksende uzanan ön ızgara boşluklarını iptal eden şirket bu gibi ek değişiklikleri hayata geçirerek ITC ile işbirliği içerisinde çalışacaklarını duyurdu. Ancak bu hamlenin Mahindra’yı ceza ödemekten kurtarması söz konusu olacak mı? Bunu zaman içerisinde öğreneceğiz.

Bilmeyenler veya unutmuş olanlar için kısaca hatırlatmakta fayda var: Mahindra Roxor’da kullanılan 2.5 litrelik turbodizel motor 62 beygir güç üretiyor ve yaklaşık 1600 kilogram ağırlığında yük çekebiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version