Jaguar müşterilerinden gelen geri dönüşleri ve şikayetleri dikkate alarak makyajladığı yeni nesil XE spor sedan modelini kamuoyuna tanıttı. 2020 model aracın dış görünümünde göze çarpan yenilikler de yok değil, fakat Jaguar‘ın asıl hüneri kabin içinde etkisini gösteriyor.

Kapıları açtığınız andan itibaren lüks otomobil üreticisinin sert plastik kullanımından vazgeçtiğini fark edebiliyorsunuz.

Elektrikli I-Pace‘den ödünç alınan yeni teknolojilerin de kullanıldığı arabanın ergonomik olarak çok daha fazla konfor vaat ettiğini söyleyebilmek mümkün. Premium hissiyatını pekiştiren, yumuşak yüzeyli ham madde kullanımına ağırlık verilmiş.

Jaguar’ın tasarım bölümünden sorumlu yöneticisi Ian Callum, 2020 model XE’yi tanıtırken “Gerçekten büyük bir iş başardık. Normal bir makyajdan çok daha fazlası var bu modelde. Elden geçirdiğimiz kabin içi ile Jaguar araçlarında standart olan ambiyans ve lüks hissiyatını olması gereken seviyeye çıkardık. Bununla gerçekten gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Ön konsol, kapı panelleri, koltuklar, koltuk başlıkları ve direksiyon başta olmak üzere kabin içindeki birçok noktada sert plastik yerine deri kullanmaya başlayan Jaguar’ın ön ve arka kapı tutacaklarının çevresinde karbon fibere yer vermesi şık bir detay olmuş. Ön koltuk başlıklarına Jaguar’ın logosunun işlenmiş olması da aynı şekilde.

Bu yaz ABD’de 40 bin 895 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak olan arabanın ülkemizdeki yetkili bayilere gelip gelmeyeceğine dair bir açıklama yapılmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version