Birleşik Krallık’ta doğan ve 2001’de Alman BMW grubuna dahil olan Mini, logosunu yeniledi. Makyajlanan ve çok daha minimalist, yani sade bir görünüme kavuşan logo ile Mini’nin detaylardan ziyade esas odak noktalarına yoğunlaşan tasarım anlayışı yansıtılıyor.

2018’den itibaren araçlardaki yerini alıyor

Yeni logo başta mini.com olmak üzere Mini’nin kurumsal kimliğini yansıtan tüm mecralarda kullanılmaya başlandı. Önümüzdeki yıl Mart ayından itibaren de tüm Mini modellerinde makyajlanmış logo yer alacak.

Daha önceki logo tasarımında üç şeritli çizgi kullanılıyordu. En son BMW tarafından satın alındıktan sonra Mini’nin logosu değiştirilmişti. Aradan geçen 16 yılın ardından Mini’nin yeni logosunda yalnızca siyah ve beyaz renkler ile dört adet şerit kendine yer bulabilmiş.

Sade ve göz alıcı bir tasarım

Tasarım açısından yeni logoyu değerlendiren Mini yetkilileri “Yarına odaklı gelişimci ruhumuzla geleneksel değerleri harmanlayan bir tasarım oldu” açıklamasını yapıyor. Tamamı büyük harflerle yazılan MINI karakteri, kanatların ortasındaki dairenin içinde hemen göze çarpıyor. Eski logoda yer alan gölgelemeler ve gri tonlar dikkati dağıttığı için kaldırılmış.

Mini modellerinin kaput, arka bagaj kapağı ve direksiyonun tam ortasında artık bu yeni logo kullanılacak. Bu arada BMW’nin patronu Peter Schwarzenbauer, 2019’da Mini’nin elektrikli konsept aracının görücüye çıkacağını da duyurmuştu. Ayrıca Mini, ilerleyen süreçte yalnızca 3 veya 5 kapılı elektrikli modeller geliştirmeye odaklanacak. Benzinli veya dizel modeller üretilmeyecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version