Hindistan’ın en büyük otomotiv üreticisi Maruti Suzuki, geride bıraktığımız 2017 yılında Hindistan otomobil pazarında müthiş bir satış rekoruna imza attı. Yıl içinde 1 milyon adetten fazla araç satmayı başaran şirket, çift rakamlı büyüme rakamlarına ulaşmış oldu. Bu şekilde kendi rekorunu tekrar kıran Maruti Suzuki her gün 4 bin 390 adet araç satarken dakikada 3 arabayı yeni sahibiyle buluşturmayı da başardı.

Çok tutulan modeller başarıyı getirdi

Maruti Suzuki firması Hindistanlı müşterilerin çok sevdiği Alto ve Dzire modelleriyle bu başarıyı yakaladı. 2017’nin başlarında yeni modeli Ignis’i tanıtan firma, Baleno RS modeliyle de performans tutkunu gençlere hitap etmeyi başardı. Yatırımlarını her geçen yıl büyütmeye devam eden şirket geçtiğimiz yıl Gucerat eyaletinde lityum iyon batarya üretim tesisini de hayata geçirdi.

Ayrıca sırf Alto modelinin satışı 2016’daki rakamlardan 10 bin adet daha fazlaydı. Kısacası 2017 yılının Maruti Suzuki için oldukça bereketli geçtiği söylenebilir.

Şimdilerdeyse Maruti Suzuki, Auto Expo 2018 fuarına çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Dev otomotiv üreticisinin elindeki en büyük kozlar ise Future S konsepti ve makyajlanmış Swift modeli.

Hindistan pazarı Maruti Suzuki’nin elinde

Yukarıdaki tablo, Hindistan otomotiv pazarının hangi firmalar tarafından domine edildiğini gösteriyor. Yüzde 49.6’lık payla Maruti Suzuki neredeyse pazarın yarısını tek başına kapatmış. Onun hemen peşini Hyundai ve ülkenin yerli otomotiv üreticisi Mahindra alıyor. Yine yerli bir üretici olan Tata ise dördüncü sırada.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version