Geçtiğimiz yıl Temmuz ayından bu yana Mercedes Benz’in X-Class adını taşıyan kamyonet modellerinin üretimine son vereceğine yönelik söylentiler zaman zaman gündeme geliyordu. Automotive News muhabirlerinin doğrudan Daimler’den edindiği bilgilere dayandırdığı haberde ise bu söylentilerin doğru olduğu, Mayıs ayından itibaren X-Class’ın üretimine son verileceği bilgisi yer aldı.

Nissan’ın Navara modeli baz alınarak geliştirilen arabanın fişinin çekilecek olması hayranları için üzücü elbette. Ne yazık ki İspanya’nın Barcelona şehrindeki Nissan fabrikasında üretilen son X-Class takvim yaprakları Mayıs ayını gösterdiğinde banttan inmiş olacak.

Bazı pazarlarda çok tutuldu

ÖTV ve KDV gibi ağır vergilerin yanı sıra yetkili servis maliyetlerinin yüksek olmasından ötürü ülkemizde pek tutulmayan X-Class’ın Güney Afrika ve Avustralya gibi bazı pazarlarda sevildiği bilinen bir gerçek. Mercedes’ten yapılan açıklamada firma olarak uluslararası arenada satılan modellerin ülkelere göre satış rakamlarının düzenli kontrol edildiği, bunun ardından hangi modellerin kalıp hangilerinin üretimine son verilmesi gerektiği kararının verildiği belirtildi.

Göreceli olarak yeni ve genç bir model olan X-Class, yukarıda adı geçen ülkeler haricinde istenilen başarıyı elde edemediği için artık üretilmeyecek.

Almanya’da 48 bin 790 Euro’dan başlayan fiyatlarla satılan araba, Latin Amerika pazarında hiç sevilmedi. Bunun en büyük sebebi fahiş fiyatıydı. Oysa çok değil, bundan kısa bir süre öncesine kadar Mercedes’in Arjantin’de fabrika kurma ve kamyonet modelini buradan Güney Amerika pazarına ulaştırması planlanıyordu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version