Mazda ABD’de çok da geniş bir model gamına sahip değil. Öyle ki sadece üç adet binek otomobil, üç adet de crossover modeliyle ABD pazarında faaliyet gösteriyor. Tabii hem sedan, hem de hatchback versiyonu bulunan Mazda3’ü iki kez saymazsak.

Şimdilerdeyse Japon otomobil üreticisi bu gidişatı değiştirmek ve ABD’deki satış rakamlarını daha da arttırmak için düğmeye bastı ve SUV segmentinin yeni üyelerini dahil etme kararı aldı. Buna göre CX-5 ve CX-9’un yeni kardeşleri yakın tarihte Mazda’nın kataloguna dahil edilecek.

Şirketin CEO’su açıklama yaptı

Yeni kompakt crossover modelinin teaser görselini geçtiğimiz hafta yayınlayan Mazda, Automotive News’te yer alan habere göre sadece tek bir arabayla yetinmeyecek ve toplamda 2 yeni crossover görücüye çıkacak.

2019 Şikago Otomobil Fuarı’na katılan ve basın mensuplarına demeç veren Mazda’nın Kuzey Amerika CEO’su Masahiro Moro, yeni crossover modelinin özellikle ABD pazarının ihtiyaç ve beklentileri göz önünde bulundurularak tasarlandığını açıkladı. Dahası bu arabalar Mazda’nın Alabama eyaletinin Huntsville şehrindeki yeni fabrikasında üretilecek.

Fuarda görücüye çıkabilir

Şuan için arabanın ne zaman satışa sunulacağı gizemini koruyor. Ancak fabrikanın hala daha kurulum aşamasında olduğunu ve üretim bantlarını 2021’de çalıştıracağını hesaba katarsak, pek de yakın bir tarihte çıkmayacağını tahmin edebiliriz.

Bakalım, eğer şanslıysak 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’na katılacak olan Mazda’nın büyük bir sürpriz yaparak yeni modellerini görücüye çıkarmasına şahitlik edebiliriz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version