1 Nisan Şaka Günü yeni bir modelin tanıtımını gerçekleştirmek için ilginç bir gün, ancak görünüşe göre Japon otomobil devi Toyota böyle düşünmüyor. 2020 model yeni Yaris hatchback aracını ayın ilk günü görücüye çıkaran üretici, sadece zamanlamasıyla eleştiri oklarının hedefi olmadı. Dahası da var.

Yeni Toyota’nın özellikle ön ızgarası, ABD’de satışa sunulmayacak Mazda 2 isimli sumkompakt modelin birebir aynısı! Fakat bunun geleceği önceden belliydi, çünkü Toyota ve Mazda önceden de Yaris sedan modelinde işbirliğine imza atmıştı. Ardından bu model geçen sene New York Otomobil Fuarı’nda tanıtılmıştı.

Öte yandan Toyota bu yılın başlarında Yaris Liftback modelini de duyurdu. Sedan modelin daha farklı bir versiyonu olan bu araç Kuzey Amerika pazarında satışa sunulmasa da Avrupa’da otomobil eleştirmenlerinden geçer not aldı.

Henüz çiçeği burnunda olan ve Mazda üzerine geliştirilen Yaris hatchback modelinde ise 1.5 litrelik dört silindirli motor kullanılıyor. 106 beygirlik gücü sadece ön tekerleklere aktaran arabada altı ileri otomatik şanzıman standart olarak yer alıyor.

LE ve XLE paketleri var

Standart donanımı gayet iyi olan yeni Yaris’i LE ve XLE paketleriyle satın alabilmek mümkün. 16 inç alüminyum jantlar, sis lambaları, gövde rengindeki yan aynalar ve krom egzoz ucu standart donanımlar arasında yer alıyor. İçeride ise 7 inçlik dokunmatik ekran, Android Auto ve Apple CarPlay desteğinin yanı sıra sesli komut sistemi mevcut bulunuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version