Aradan geçen 9 yılın ardından Mazda ilk kez BT-50 isimli kamyonet modelini yeniledi. Dış görünüm itibariyle CX-9’u andıran 2021 BT-50 modelinin halen daha bir “Mazda” olduğunu söyleyebilmek ise güç. Bunun sebebi aracın Isuzu’dan temin edilen bir platformu ve dizel motoru kullanıyor olması.

Mazda Avustralya tarafından çevrimiçi tanıtılan BT-50’de Mazda’nın muhteşem Skyaktiv-D motoru yerine 2.2 litrelik çift turboşarjlı dizel motoru kullanılmamış. Bu ilginç bir tercih, çünkü Mazda CX-5 crossover ve Mazda 6 sedanlarda karşımıza çıkan bu motor çok sevilmişti.

Muhtemelen Mazda’nın 168 beygirlik kendi motoru 3,5 ton ağırlık çekme kapasiteli bu kamyonet için yetersiz geldi. Bu sebepten ötürü Mazda, çözüm için Isuzu’nun kapısını çalmış olmalı. Sonuç itibariyle yeni BT-50’de Isuzu D-Max kamyonetinde kullanılan 3.0 litrelik turboşarjlı dizel motor tercih edilmiş.

Önceki modeller Ranger bazlıydı

Her ne kadar ülkemizde hiç satışa çıkmamış olsa da bundan önceki Mazda BT-50’ler Ford Ranger modeli baz alınarak geliştirilmişti. Ford tarafından üretilen motorlara ev sahipliği yapan BT-50’de Mazda yönetimi bu kez Isuzu’dan yana tercihte bulunmuşlar.

3.0 litrelik dizel motoru 188 beygir güç üreten araba Ford Ranger veya Isuzu D-Max kadar sert gözükmüyor. Altı ileri manuel veya opsiyonel olarak otomatik vites seçeneğiyle satışa sunulacak olan kamyoneti 4×2 veya 4×4 olarak sipariş edebilmek de mümkün.

Tayland’da üretilecek ve birkaç ay içerisinde Avustralya’da satışa sunulacak olan arabanın fiyatı ve diğer teknik bilgileri yıl sonuna doğru açıklanacak.

Share.

1 Yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version