Mazda, Japonya’nın önde gelen 3 büyük bankası ve diğer bazı finansal kuruluşlardan 300 milyar Yen tutarında kredi aldı. Toplamda 2.8 milyar dolara denk gelen bu miktarla Mazda, Koronavirüs salgını nedeniyle bozulan piyasada ayakta kalmayı amaçlıyor.

Kredi başvurusu yapılan üç büyük bankanın ismi Mitsubishi UFJ Financial Group, Sumitomo Mitsui Financial Group ve Mizuho Financial Group olarak belirtiliyor. Bunun yanı sıra Japonya Kalkınma Bankası ile Sumitomo Mitsui Trust Holdings de Mazda’nın kredi almak için başvurduğu kuruluşlar arasında yer alıyor. Adı geçen tüm kurumlar Mazda’ya kredi vermeyi kabul etmiş. Bazıları ise zaten var olan kredilerin vadesini uzatmış bulunuyor.

Kimse yorum yapmak istemedi

Nikkei’de yer alan habere göre Mazda’nın kendilerine yaptığı kredi başvurusuyla ilgili açıklamalarına başvurulan üç büyük banka, yorum yapmaktan kaçındı. Zaten Mazda cephesinde de uzun süredir devam eden bir sessizlik hakim.

Dünya genelindeki tüm fabrikaları kapandı

Diğer çoğu otomobil üreticisinin yaptığı gibi Mazda da dünyanın dört bir yanındaki fabrikaları ya kapattı, ya da üretimde azaltmaya gitti. Malum olduğu üzere hükümetler Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında fabrikaların kapanması kararı almıştı.

Fakat Mazda bu sürece çok kırılgan bir şekilde yakalandı. Virüs henüz ortaya çıkmadan önce de Mazda cephesinde işler iyi gitmiyordu çünkü. Yine Nikkei’nin haberinde Mazda’nın 650 milyar Yen borcu olduğu, bu borcun nakit ve nakit eşdeğeri tüm mal varlıklarının üzerinde olduğu bilgisi yer alıyordu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version