2019 yılı için randevu veren modellerden biri olan Mazda3, daha basık, daha modern ve dinamik bir karoserle karşımıza çıkacak. Mazda’nın 2019 kompakt sınıf yenilikleri’ni mercek altına aldık.

Tasarımda bir nevi evrimi benimseyecek olan Japon markanın esas yeniliğiyse motor kaputunun altındaki modern içten yanmalı güç üniteleri olacak.

Mazda’nın 2019 Kompakt Sınıf Yenilikleri’ne Bakış

SKYACTIV-X adı verilen 2,0 litrelik 4 silindirli atmosferik benzinli motor bir dizelin yakıt ekonomisini benzinli bir motorun makul emisyon şartlarıyla birleştirmeyi amaçlıyor.

Bu motorda püf noktası kontrollü bir basınçlı ateşleme fazı. Bujisiz ateşlemede nispeten fakir bir karışımı yüksek miktarda bir havayla yakmaktan bahsediliyor.

Mazda mühendisleri geleneksel içten yanmalı benzinli motorlara göre yüzde 30’a varan bir yakıt tasarrufundan bahsediyor.

Mazda3; klasik benzinli bir motor buj vasıtasıyla harici bir ateşlemeye sahip. Daha verimli olan basınçlı ateşlemede ise tıpkı dizel motorlarda olduğu gibi homojen bir fakir karışım basın altında kendiliğinden ateşleniyor.

SKYACTIV-X Motor benzinli ve dizel motorların özelliklerini aynı potada eritmeyi amaçlıyor.

Daha sivri ve kaslı motor kaputu, yeni ön ızgara, kalın C sütunları ve basık siluet yeni nesli tanımlıyor.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version