Japon otomobil üreticisi Mazda, katalogundaki tüm modellerde opsiyonel olarak yeni multimedya sistemi MZD Connect‘i sunacağını resmen açıkladı. Bu yenilik sayesinde Mazda sahibi iPhone kullanıcıları, Apple CarPlay entegrasyonundan faydalanabilecekler. Böylece araç kullanırken arama yapmak, mesaj göndermek ve Apple Music uygulamasından müzik dinlemek çok daha keyifli hale gelecek.

Navigasyon kalitesi yükseliyor

Öte yandan Apple Maps aracılığıyla navigasyonu MZD Connect‘in araç içi ekranına yansıtabilmek de mümkün olacak.

Peki tüm bunlar sadece iPhone için mi? Elbette hayır. Mazda gelecekte benzer bir opsiyonel güncellemeyi Android cihazlar için de hazın hale getireceğini duyurdu.

Akıllı telefonlar MZD Connect sistemine USB girişi aracılığıyla bağlandıktan sonra vites topuzunun hemen altında bulunan HMI Commander isimli joystik tarafından kontrol edilebilecek. Android cihazları da USB ile araca bağlayarak Commander ünitesiyle müzikler arasında geçiş yapabilmek hayal olmaktan çıkacak.

Tercih müşterilere bırakılacak

Mazda sahibi olmak isteyen müşteriler CarPlay ile Mazda’nın kendi multimedya eğlence sistemi arasında özgürce tercihte bulunabilecekler. Siri yine gelen iMessage ve WhatsApp mesajlarını okuyabilecek, Google Sesli Asistan yardımıyla Android cihazların benzer özellikleri çalıştırılabilecek.

Android Auto ile navigasyon uygulaması, o anki konumun etrafında bulunan dikkat çekici noktaları sürücüye tavsiye edecek. Haritalar sürekli güncellenirken telefondan arabaya rota transferi gerçekleştirilebilecek.

Hem yazılım, hem de donanım tarafında müdahale gerektiren bu güncelleme için 6 Ağustos tarihine işaret ediliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version