Süper otomobil üreticisi McLaren, geride bıraktığımız 2018 yılında satış rakamlarını önemli ölçüde arttırarak bizzat şirket CEO’su Mike Flewitt‘in söylediğine göre “muhteşem bir yıl” geçirdi.

İngiltere’nin Woking şehrinde temelleri atılan McLaren geçen sene 4 bin 806 adet sıfır otomobil satışı gerçekleştirdi. Bu, bir önceki seneye kıyasla yüzde 44’lük bir artış demek. Bu artışın en büyük sebebi ise yeni giriş seviyesi Sports Series modellerinin tanıtılmış olması.

Diğer birçok premium otomobil üreticisi gibi McLaren’in de en büyük pazarı ABD. Öyle ki toplam araç satışlarının 3’te 1’i ABD’ye gerçekleştiriliyor. Ancak öte yandan Çin genelinde de McLaren satışları yüzde 122 artış kaydederek toplam satışların yüzde 7’sini oluşturmaya başladı.

Track25 isimli yeni iş planı geliştirildi

İlk kez 2010 yılında trafiğe çıkabilecek araçlar üretmeye başlayan McLaren’in işleri o tarihten beri her sene düzenli olarak büyüyor. Takvim yaprakları 2025’i gösterdiğinde İngiliz üreticinin hedefi yıllık 6 bin araç satışına imza atmak.

Bu, şirketin Track25 adını verdiği yeni iş planında yer alıyor. Sınırlı sayıda üretilecek 600LT ve Senna modellerinin de aralarında bulunduğu 18 yeni model geliştirmek de bu planlara dahil. Sonrasında bu araçlara 720 Spider, Spedtail hiper araba ve 600LT Spider de katılacak.

SUV modeli gelebilir mi?

Diğer markaların aksine McLaren bugüne dek SUV modeli geliştirmeye hep direndi. Ancak Bentley, Maserati, Rolls-Royce ve Lamborghin’nin dahil olduğu bu segmente McLaren’in daha fazla ayak diremesi pek mümkün değil gibi gözüküyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version