Kanada polisi sürücülerin yüksek hız yapmasına kesinlikle taviz vermeyen ve sert yaptırımlar uygulamasıyla bilinen bir ülke. Ancak görünüşe göre sıfır kilometre McLaren 600LT’yi yeni satın alan bir sürücü bunu çok tatsız bir şekilde tecrübe etmek zorunda kalmış.

Neredeyse hız sınırının iki katına çıktı

AutoBlog’da yer alan habere göre Kanada’nın Batı Vancouver polisi, 39 yaşındaki McLaren sahibini 90 kilometre hız sınırının olduğu bir yolda 161 km/s hız yaparken yakaladı. Polis ise Türkiye’de ve dünyanın diğer birçok ülkesinde olduğu gibi ceza yazmak yerine aracı bağlama yoluna gitti.

İşin üzücü tarafı ise araç sahibinin henüz fabrika kokusu üzerinden gitmemiş 600T’yi sadece 10 dakika kadar önce bayiden satın almış olmasıydı. Kötü şans mı dersiniz?

Bu arada belirtmekte fayda var: Park halindeki bir 600LT ile 161 km/s hız yapmak sadece 6 saniye kadar sürüyor. Evet, günümüzde arabalar çok hızlı ve 600LT ve 600LT Spider modellerini kullanmak gerçekten çok keyifli olsa gerek. Batı Vancouver polisi de bağladığı aracın fotoğraflarını çekerek ileride yüksek hız yapan süper araba sahiplerinin başına ne gelebileceğini göstermek istemiş.

240 bin dolarlık arabaya 368 dolar ceza

Üstelik hız sınırını ihlal ettiği için de araç sahibine 368 Kanada Doları ceza kesmiş. 240 bin dolar değerindeki bir arabayı kullanan birisi için pek de yüksek bir rakam olmasa gerek. Bunun yerine bir hafta boyunca aracından ayrı kalacak olması, sürücüye verilmiş en büyük ceza olabilir.

Share.

2 yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version