Şirket CEO‘sunun yaptığı son açıklamaya göre McLaren elektrikli otomobil modellerini tanıtabilir, ancak SUV segmentine giriş yapmayı kesinlikle düşünmüyorlar. En azından şimdilik.

İngiltere menşeli süper otomobil üreticisinin CEO’su Mike Flewitt, Automotive News’e verdiği demeçte 2025 yılından itibaren sıkı emisyon standartlarına ayak uydurabilmek için modellerini hibrid ve elektrikliye dönüştürebileceklerini belirtti.

2025’ten önce hazır olmayacak

Flewitt, “Emisyon standartlarına yüksek performansla eşzamanlı ulaşabilmenin tek yolu, hibrid teknolojisine geçmek” dedi. Buna göre elektrikli McLaren modeli, içten yanmalı motora sahip diğer modeller kadar yüksek performans sunacak. Ancak ne yazık ki yeni nesil elektrikli motorla donatılan arabalar 2025’ten önce hazır olmayacak.

SUV’lar McLaren’in tarzı değil

Automotive News muhabirinin yönelttiği bir soruya “Ben SUV’lara karşı değilim. Sadece bu segmentteki araçlar McLaren’in tarzına hitap etmiyor. Üstelik bir SUV’u yapmak inanılmaz derecede pahalıya mal oluyor” dedi.

Ayrıca Flewitt, “Ortaya bir model çıkarmak istediğimizde üç basit test gerçekleştiririz: Marka ve müşteri bazında doğru model olmalı, sınıfının en başarılı modelini yapabilmek için gerekli teknolojiye sahip olmalıyız ve bu modelden para kazanabilmeliyiz” diyerek bu testlerin sonuçlarını da şu şekilde paylaştı:

“SUV model üretmek süper spor otomobil üreten markamızın saflığına zarar verebilir. İkincisi, SUV yapabilmek için gerekli teknolojiye sahip değiliz. Range Rover veya Cayenne’den daha iyi bir SUV yapabilmek için ne kadar milyar dolar yatırım yapmak zorunda olduğumuzu tahmin edebilir misiniz? Üçüncüsü, bu model bize para kazandırmaz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version