Australian Financial Review sitesine verdiği demeçte McLaren’in CEO’su Mike Flewitt, şirketin yeni nesil speedster modeli Elva’nın üretim adedinin ilk başta planlanan 399 yerine 249’a düşürüldüğünü açıkladı.

Butik lüks spor otomobil markasının patronu üretim kotasının yüzde 38 oranında azaltılmasına gerekçe olarak “Müşterilerimizden aldığımız geri dönüşler doğrultusunda aracın daha nadir olmasını sağlamaya karar verdik ve bu sebeple 249’a düşürdük” açıklamasında bulundu.

Bu çok özel ve gerçekten nadir bulunan arabanın fiyatı 1.7 milyon dolar olarak belirlenmiş. Şuan için ne kadar müşterinin modeli satın almak üzere kapora yatırdığını bilmiyoruz, fakat böyle bir durum varsa şirket 150 kişinin parasını geri iade etmek zorunda kalabilir.

Birçok marka bu stratejiyi izliyor

Az ama öz araba geliştirmek, bu yolla müşterileri özel hissettirmek günümüzde çoğu lüks otomobil üreticisi tarafından tercih edilen bir strateji. Mesela Ferrari SP1 ve SP2 Monza’dan sadece 500 adet üretiliyor. Aston Martin V12 Speedster’den 88 adet, Pagani Huayra BC Roadster’den 40 adet ve Bentley Bacalar’dan 12 tane üretilecek mesela.

Görünen o ki Elva ile McLaren’in yapmak istediği de bu.

3 saniyenin altında 100 km/s hıza ulaşıyor

McLaren gibi hızlı otomobil geliştirme konusunda uzman bir firma için dahi zorlayıcı özelliklere sahip olan Elva, 0’dan 100 km/s hıza 3 saniyenin altında çıkabiliyor. Keza yine butik ve lüks marka tarafından bugüne dek üretilen -F1 araçları hariç- en hafif model olması da cabası.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version