Dendrobium D-1 modelini hatırlar mısınız? Açıkçası hatırlayamadığınız için suçlayamayız, çünkü bu elektrikli süper otomobil konsepti 2017’deki Cenevre Otomobil Fuarı’nda kısa bir süre karşımıza çıkmıştı, o kadar. En son geçtiğimiz yıl Temmuz ayında arabaya ilişkin bazı haberler gündeme geldi.

Singapur menşeli girişimin çalışmalarını İngiltere’ye taşıdığını ve konseptin seri üretim modellerini Birleşik Krallık’ta üreteceği duyulmuştu.

Lüks üreticilerle yakından çalışan bir isim

Bugün Dendrobium’dan yapılan basın açıklamasıyla D-1 konseptinin D-1 XP-2 adını alarak üretime gireceğini ve yeni bir tasarımcının da ekibe dahil olduğunu öğrendik.

Sanılanın aksine Dendrobium’a katılan bu yeni ekip üyesi herhangi bir eski tasarımcı değil. Peter Stevens ismindeki bu tecrübeli isim Lamborghini, Toyota ve BMW‘nin yanı sıra McLaren’in meşhur F1 modelinin de tasarım süreçlerinde aktif rol almasıyla biliniyor.

Şuan için D-1 ile D-1 XP-2’nin arasında ne tür bir farklılığın olacağı bilinmiyor, ancak son rütuşları verilen modelin aerodinamik açıdan daha verimli hale geleceği kesin.

Performans değerleriyle dudak uçuklatacak

Ağırlığı mümkün mertebe azaltabilmek için karbon fiber gövdeden imal edilmesi planlanan modelin toplam ağırlığını en fazla 1,750 kilogramda tutmak Dendrobium’un ana hedefi.

Bu ilk başta ulaşılması zor bir hedef gibi görünmeyebilir, ancak arabanın tamamen elektrikle çalışacağını ve bu yüzden bol miktarda bataryaya ev sahipliği yapacağını da hesaba katmak gerek.

2017’de Cenevre’de açıklanan değerlere bakacak olursak D-1 modeli 0’dan 100 km/s hıza sadece 2.7 saniyede çıkabiliyor ve tam bin 800 beygirlik muhteşem bir güce sahip. Aracın 2019 modelinde bu değerler muhtemelen çok daha iyileştirilmiştir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version