3 bin 340. Bu rakam, geçen yıl boyunca McLaren’in sattığı toplam araba sayısı. Aynı zamanda İngiltere’nin Woking şehrinde temelleri atılan firmanın bugüne dek elde ettiği en yüksek satış rakamını temsil ediyor. McLaren satışlarının yaklaşık 3’te 2’sini en son 600LT modelinin katıldığı Sport Series ailesi oluşturuyor. Satılan tüm araçlar ise firmanın Surrey’deki fabrikasında el işçiliğiyle üretiliyor, ardından dünyanın 31 ülkesindeki toplam 86 bayi aracılığıyla şanslı alıcıların beğenisine sunuluyor.

McLaren Üretim Merkezi (MPC) her gün toplamda 20 adet arabanın parçalarını birleştirerek üretim bandından indiriyor. Yeni yayınlanan bir video ise süper araba inşa etmenin ne tür süreçlerin ardından gerçekleştiğini öğrenebilme adına önemli ipuçları barındırıyor.

Araç gövdesinin boya fırınına hazırlanması, karbon fiber malzemelerin montajı, motorun kaputun altına girmeden önce son rütuşların verilmesi, akabinde ise araçların treylere yüklenmesi gibi tüm süreçleri yukarıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Öyle ki McLaren, taşınma esnasında modellere en ufak bir zararın gelmemesi için tüm araçları sarıp sarmalamayı ihmal etmiyor.

Programları çok yoğun

Öte yandan McLaren’in çalışan kadrosu, Track25 adı verilen yeni bir iş planı kapsamında belirlenen hedeflere ulaşmak için yoğun mesai yapıyor.

Önümüzdeki 10 yıl içinde şirket 18 yeni model çıkarmak için canla başla çalışıyor. 2025 yılından itibarense bahsi geçen modellerin büyük bir kısmı elektrikten güç alacak, buna amiral gemisi P1‘in yeni modeli de dahil. Bunun için şirketin ciddi bir yatırım yaptığı biliniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version