Efsane haline gelen Formula 1 yarışçısı Ayrton Senna‘nın adını taşıyan McLaren Senna‘nın gerçekten çok hızlı olduğunu biliyoruz. Sahip olduğu çift turbolu V8 motoruyla 789 beygir güç üretebilen araba sadece bin 180 kilogram ağırlığında. Bu da süper arabanın tam bir performans harikası olmasını sağlamış bulunuyor.

Bu noktada McLaren P1 ile çok fazla ortak yana sahip olan Senna, neredeyse bir jumbo jetin gücüne sahip. Pistlerin tozunu attırdığı bilinen McLaren Senna‘nın dünyanın önde gelen pistlerinden Nürburgring‘de ne kadar hızlı olduğuna dair elimizde hiçbir veri yok. Ancak aşağıda yer alan videoya göre yakında bu durum değişebilir.

Automotive Mike isimli YouTube kanalına yüklenen videoda simsiyah renkli Senna, otomotiv tutkunlarınca “Yeşil cehennem” olarak da adlandırılan Nürburgring‘de görüntüleniyor.

Aracın her iki yanında kırmızı renkli VP724-P15 Prototype Vehicle (Prototip aracı) yazısının işlenmiş olması da dikkatlerden kaçmıyor. Burada kullanılan “VP” ibaresinin “Validation Prototype“, yani “Doğrulama Prototipi“ni temsil ettiği çıkarımında bulunabiliriz.

Nürburgring’de rekor gelir mi?

Süper spor otomobil üreticileri için Nürburgring önemli bir gösterge. Bu pistte elde edilen rekorlar, araçların ne kadar performanslı olduğunu gösteriyor. Halihazırda dünya rekoru 6 dakika 44.97 saniye ile Lamborghini Aventador SVJ modeline ait.

Senna’nın Aventador SVJ‘nin elinde tuttuğu rekoru egale edip etmeyeceğini henüz bilmiyoruz. Yayınlanan videoda buna işaret eden hiçbir veri yok. Ancak böyle bir durum söz konusu olursa muhtemelen ilerleyen günlerde hep beraber şahit olacağız demektir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version