Lüks otomobil markaları son dönemde abonelik bazlı özel üyelik sistemleriyle yakından ilgileniyor.

Bu ücretli servisle amaçlanan müşterilerin tek bir arabayı satın almasından ziyade lüks araçlardan oluşan dev filodan istediği herhangi bir modeli seçebilmesi. Mercedes Benz de bu furyaya katılan son otomobil markası oldu.

İlk etapta 2 şehirde geçerli olacak

Almanya menşeli şirketin ABD’deki birimi, yaptığı açıklamada Mercedes Benz Collection adı verilen pilot programını Haziran ayında başlatacaklarını duyurdu.

ABD’nin Nashville ve Philadelphia şehirleri bahsi geçen pilot programın yürütüleceği ilk bölgeler olacak. Mercedes, müşterilerine aylık belli bir ücret karşılığında henüz model listesi detaylı olarak açıklanmayan lüks araç filosunu kullanabilmeyi teklif edecek.

AMG araçlar da filoya dahil olabilir

Mercedes’in performans odaklı otomobillerini geliştiren AMG markasına ait araçlar da abonelik sistemiyle müşterilerin beğenisine sunulacak araçlar arasındaki yerini alabilir.

Bu sayede müşteriler, akıllı telefonlarına yükleyebilecekleri bir uygulama üzerinden araçlara erişim sağlayabilecekler.

Peki ya fiyatı?

Şu aşamada Mercedes’ten abonelik ücretleriyle ilgili bir açıklama yapılmış değil. Ancak buna benzer abonelik programları daha önce de BMW, Cadillac (Book By Cadillac) ve Porsche (Porsche Passport) tarafından hayata geçirilmişti. Fiyat aralığı ise aylık 1,800 dolar ila 3,000 dolar arasında değişiyordu. Muhtemelen Mercedes Benz de bu skala arasında bir fiyat politikasını benimseyecektir.

Kalabalık şehirlerde araba satın almak istemeyen araç tutkunları için bu program kesinlikle ideal.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version