Mercedes‘in performans modelleri geliştiren birimi AMG, yakın tarihte sadece sürekli dört çeker otomobil üretmeyi planlıyor olabilir. Henüz resmileşmiş olmasa da şirketin üst düzey yöneticilerinden elde ettiğimiz bilgiler, yeni nesil Mercedes AMG modellerinin, ki buna AMG GT de dahil, standart olarak sürekli dört çeker olabileceğine işaret ediyor.

AMG’nin tepe yöneticisi Tobias Moers, basın mensuplarına verdiği demeçte gelecekteki modellerin sadece dört çeker olacağını söylemekle yetinmedi. Aynı zamanda Mercedes AMG modellerinde daha küçük hacimli motorların kullanılmasının, tıpkı elektrikli veya hibrid güç üniteleri gibi gündemde olduğunu da belirtti.

İyi de neden?

Performans odaklı araçların arkadan itişli olmasına aşinayız. Hal böyle iken AMG’nin bu radikal kararı almasının arkasında yatan sebebi Moers şu şekilde açıklıyor: Çünkü müşteriler böyle istiyor!

Gerçekten de açıkladığı rakamlara baktığımızda Moers’e hak vermemek elde değil. AMG E-Class‘ın arkadan itişli (RWD) ve sürekli dört çeker (AWD) versiyonları karşısında müşterilerin yüzde 90’ının tercihi AWD’den yana oluyor. Bu hiç de azımsanacak bir rakam değil.

AWD’yi RWD’ye dönüştürebilmek mümkün

Drift atamayacağı için endişelenlerin gönlünü de ferahlatan Moers, E63’te bulunan drift modunu açarak aynı arabayı 4×4 yerine arkadan itişli hale getirebileceğimizin bilgisini de paylaştı.

Öte yandan AMG GT modelini satın almak için bayiye giden müşterilerin sürekli olarak dört çeker seçeneğinin olup olmadığını sorması da bu AMG’yi bu kararı almaya itmiş gözüküyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version