Alman lüks otomobil markası Mercedes’e bağlı AMG’nin yeni geliştirdiği One isimli süper spor modeline dair yeni bilgiler gün ışığına çıktı. En son pistte test edilirken görülen arabaya halen daha ufak tefek dokunuşlar gerçekleştiriliyor. F1 motorlu hiper otomobilden toplamda yalnızca 275 tane üretileceğini öğrenmiş bulunuyoruz.

Ek olarak AMG One’ın tam 2.75 milyon dolara satılacağı da Mercedes cephesi tarafından paylaşıldı. Bu çok yüksek bir rakam, ancak aracın 1200 beygir gücünde olacağını ve sınırlı sayıda üretileceğini hesaba katarsak fiyatın yüksekliği bir nebze anlaşılabilir.

Dış görünümünde değişiklikler yapılacak

The Supercar Blog’da yer alan habere göre AMG One’ın kaportası üzerinde ufak tefek bazı dokunuşlar yapılmaya devam ediliyor. Bu değişikliklerin başında arka kısımda yer alacak, büyütülmüş aerodinamik bir parça da yer alıyor. Bu parça muhtemelen büyükçe bir aktif spoyler olacak, ancak henüz kesinleşmiş bir bilgi yok.

Söylentiler arasında aracın arka tamponunun altında dört tane egzoz ucunun yer alacağı da var. Oysa geçen haftalarda görülen prototipin yalnızca üç tane egzoz ucu vardı. Jant tasarımı da aynı şekilde değiştirilecek.

Hepsinden önemlisi 1.6 litrelik V6 hibrid E-turbo motoru şuan Mercedes Benz tarafından elden geçiriliyor. İşlemler tamamlandığında içten yanmalı ve elektrikli motorlar toplamda 1,200 beygir güç üretecek.

Bu yılın sonuna doğru tanıtılması beklenen süper spor otomobil önümüzdeki senenin ikinci yarısı itibariyle şanslı 275 müşteriye teslim edilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version