Mercedes Formula 1 takımının başındaki isim Toto Wolff, İngiliz spor otomobil markası Aston Martin’in hissedarları arasına dahil oldu. Aston Martin’in yönetim kurulu başkanı Lawrence Stroll aynı zamanda Racing Point isimli F1 takımını da yönetiyor.

Konuyla ilgili basın mensuplarına demeç veren Mercedes F1 sözcüsü, Wolff’un Aston Martin’in yüzde 0.95’lik hissesini satın aldığını teyit etti. Açıklamasının devamında sözcü bu finansal yatırımın Toto’nun Mercedes’teki yönetici rolünden bağımsız gerçekleştirildiğini belirtti.

Zengin yatırımcıların yeni gözdesi haline geldi

İsviçreli milyarder iş adamı Ernesto Bertarelli de Aston Martin’in hissedarları arasına adını yazdıran isimlerden birisi. Bertarelli lüks otomobil markasının yüzde 3.38’lik hissesini elinde bulunduruyor.

Yaptığı son yatırımla gündeme gelen Wolff ise eski F1 şampiyon takımı Williams’ın yüzde 16’lik hissesine sahipti. Sonradan Mercedes ekibine transfer olan Wolff hem bu takımın yöneticiliğini yapıyor, hem de yüzde 30’luk hissesini elinde bulunduruyor.

Daimler’in de Aston Martin’de payı var

Kanadalı milyarder Stroll ise Wolff ile yakın arkadaş olduğu için Aston Martin’den hisse almasını önermiş olabilir. Tabii bu teyitli bir bilgi değil. Önümüzdeki yıl itibariyle Racing Point’in adının Aston Martin olarak değişeceğini ve takımın halihazırda Mercedes motor ve şanzımanını kullandığını hesaba katarsak Wolff’ün yaptığı bu yatırım daha bir anlam kazanıyor.

Öte yandan Mercedes’in bağlı bulunduğu Daimler’in payı küçük de olsa Aston Martin hissedarı olduğunu belirtelim.

Share.

Comments are closed.

Exit mobile version