Doğaya çıkmak, tertemiz havayı içine çekmek ve belki de hiçbir insanın o ana dek ayak basmadığı topraklarda özgürce gezinmek isteyenler soluğu off-road araçlarıyla ormanlık alanlarda alıyor. Nefes kesici güzellikteki manzaraları görme fırsatı veren bu hobi ülkemizde bir hayli pahalı.

Benzinli ve dizel motorların hacimleri çok yüksek olduğu için hem vergi, hem de yakıt sarfiyatı noktasında araç sahiplerinin belinin büküldüğünü söyleyebilmek mümkün. Aracını modifiye etmek isteyenlerin döviz bazlı olduğu için yedek parçalara çuval dolusu para dökmek zorunda kalmaları ise cabası.

Aracının kapasitesini ve sınırlarını zorlama imkânını elde etmek isteyenlere ise yeni bir haberimiz var: Mercedes’in birçok farklı sektörde yıllardan beri kullanılan, efsane haline gelmiş kamyon modeli Unimog yeni bir rekora daha imza attı.

Hemen her alanda iş görüyor

Unimog’ları askerliğini yapmış her Türk genci mutlaka görmüştür. Devasa büyüklükteki bu kamyon modeli hemen hemen tüm dünya genelinde askeriyede, off-road tutkunlarınca, bilim adamları tarafından ve motor spor takımlarınca yıllardan beri kullanılıyor.

Şili’deki Ojos de Salado dağına gerçekleştirilen ekspedisyon seferinde ise iki adet Unimog aracı dünya rekorunu kırarak volkanik yükseltinin en tepe noktasına kadar çıkmayı başarmış bulunuyor. Zirvede radyo kulesi ve kamp kuran dağcı ve bilim adamları toplamda 6 bin 100 metre yükseğe çıkmış oldular.

Volkanik bir dağ olduğu için bu dağın tepesine çıkmak ve radyo kulesi kurmak çok önemli bir adım.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version