Mercedes Benz, çokça merak edilen yeni W10 Formula 1 arabasını nihayet tanıttı.

Alman otomobil markasının F1 takımını altıncı kez şampiyonluğa taşıması umut edilen aracın sürücüleri ise Silverstone’da ter dökecek olan Valtteri Bottas ve Lewis Hamilton olacak. Her biri kendini kanıtlamış bu iki sürücü, Alman otomobil markası Mercedes’in F1 takımını zirveye taşımak için gaza basmaya hazırlanıyor.

F1 takımının patronu Toto Wolff yeni modelle ilgili yaptığı açıklamada 2019’daki F1 yarışları için yeni aerodinamik düzenlemelerinin yolda olduğunu, bunun da F1 modellerini geliştirme sürecinde takıma baskı unsuru olduğunu dile getirirken “2019 sezonu hepimiz için yeni bir macera olacak. Oyunun kuralları hayli değişti. En baştan başlayıp kendimizi yeniden kanıtlamamız gerekiyor. Hem kendi beklentilerimize, hem de rakiplerimize karşı” sözlerini kullandı.

W10 yeni düzenlemelere adapte edildi

Bilindiği üzere hemen her sene Formula 1’de yarışacak arabalarla ilgili düzenlemeler değişiyor, kurallar revize edilebiliyor. Köklü bir değişim geçiren yeni model W10 bahsi geçen kurallara adapte edilmiş durumda.

Üstelik bunu yaparken bir önceki modelle aynı dingil açıklığını korumayı başardı. Ekibin teknik yöneticisi James Allison arabada kullanılan her bir bileşenin daha sıkılaştırılıp inceltildiğini, bu sayede aerodinamik değerlerini 2018 modelin fiziksel sınırlarının üstüne taşıdıklarını belirtti.

Performans canavarı yeni Formula 1 aracıyla pistlerin tozunu atıp damalı bayrağı görmeye hazırlanan Mercedes Benz F1 ekibi şimdilerde Silverstone’daki zorlu yarış için gün sayıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version