Mercedes Benz‘in klasik otomobillerle ilgili kurduğu alt markası All Time Stars, zaman zaman web sitesi üzerinden satışa çıkardığı nostaljik araçlarla haber sitelerinin gündemine gelmeyi başarıyor. Şimdilerdeyse firma satışını gerçekleştirdiği Benz Patent Motorwagen isimli üç tekerlekli arabayla dikkat çekti. Bahsi geçen model ne yazık ki bir replika, ancak tüm fonksiyonları çalışıyor ve araç hareket edebiliyor.

1886 yılında geliştirildi

Araç hakkında kısaca bir bilgi vermek gerekirse, Patent Motorwagen isminden de anlaşılacağı üzere Mercedes Benz’in patentini aldığı ilk araba olma özelliğine sahip. 29 Ocak 1886 tarihinde patenti alınan içten yanmalı çalışan araç üç tekerlekli bir yapıya sahip. Gottlieb Daimler‘in aynı yıl dört tekerlekli, ata ihtiyaç duyulmayan bir araba geliştirmesinin ardından ikonik Mercedes Benz markası da doğmuş.

Bu durumu onore etmek için Mercedes, 2001 ila 2002 yılları arasında bir dizi Patent Motorwagen replikası geliştirdi. Nadiren satılan bu kıymetli parça sadece 2002 yılında sınırlı sayıda müşteriye teslim edildi.

Replika modeller daha çok müze ve diğer halka açık etkinliklerde sergilenmek üzere geliştirilirken, orijinal Patent Motorwagen’ler koleksiyonerlerin en nadide eserleri arasına dahil oldu.

Maksimum hız: 16 km/s

Bu arada Patent Motorwagen’in teknik bilgilerine değinmeden geçmeyelim. Maksimum hızı 16 km/s olan araç sadece 1 silindirli içten yanmalı motora ev sahipliği yapıyor, ayrıca deri döşemesi de mevcut. Pek hızlı sayılmaz ama neticede 1886 yılından bahsediyoruz, değil mi?

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version