Alman lüks otomobil markası Mercedes, kurumsal Facebook sayfasından yaptığı merak uyandırıcı paylaşımla üç yeni plug-in hibrid modelini tanıtacağını açıklamış oldu. Hemen aşağıdan izleyebileceğiniz videoya bakarak Mercedes’in GLA SUV, GLA Sedan ve CLA Shooting Brake modellerinin plug-in hibrid versiyonlarını çıkaracağını söyleyebiliriz. Fakat pazarın Mercedes’in yeni çıkaracağı elektrikli ve bütçe dostu bu modellere hazır olup olmadığına dair kesin konuşmak için henüz erken.

Tahmin edebileceğiniz üzere CLA, GLA ve CLA Shooting Brake modellerinin hepsi aynı mimari platform üzerine yükseliyor ve benzer motor bloklarına ev sahipliği yapıyor. Hal böyle olunca bu araçların hibrid elektrikli versiyonunu geliştirme süreci inanılmaz derecede kolaylaşıyor. Zaten bu avantaj sayesinde Mercedes, ayın anda 3 farklı hibrid modeli birden piyasaya sürebilecek.

En küçük ve en uygun fiyatlı modellerinden birinin plug-in hibrid versiyonunu üretmek Mercedes’in yeni belirlediği bir strateji olsa gerek. Elektrikliye dönüşen bu araçların çok satması kuvvetle muhtemel, çünkü insanlar elektrikli ve yüksek performanslı araçlara bir servet ödeme taraftarı değiller.

CLA/GLA modellerinin AMG versiyonlarını da üretecek olan Mercedes, böylelikle sportif dış görünüm ve performans arayanların taleplerini karşılamış olacak. Araçların hibrid motora ev sahipliği yapacak olması ise sizi kesinlikle endişelendirmesin, performanstan hiçbir şey kaybolmayacak çünkü.

EQ elektrikli SUV konseptini seri üretime hazırlamaya çalışan Mercedes Benz’in bu son hamlesine Türkiye’nin de dahil olup olmadığını henüz bilmiyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version