Otomobil üreticilerinin reklam kampanyaları çoğu zaman başka ticari markalara nazaran daha mizahi, eğlenceli ve kreatif olabiliyor. Örnek vermek gerekirse Kia, yurtdışında yayınlanan son reklam filminde Forte isimli sedan modelinin özelliklerinin yanı sıra şirketin mizah anlayışını da vurgulayan bir senaryoyu tercih etmişti. Her ne kadar bazı ciddi izleyiciler beğenmiyor olsa da bu tür reklam filmleri çoğu otomotiv tutkununun takdirini kazanıyor.

Bahsi geçen kreatif markalardan biri de kuşkusuz Mercedes Benz. Almanya menşeli lüks otomobil üreticisi C-Class sedan modelinin geçirdiği muhteşem dönüşümü vurgulamak için hazırlanan yeni reklam filmiyle “Yok artık!” dedirtmeyi gerçekten başardı.

Mercedes Benz ABD tarafından yayınlanan aşağıdaki reklam filminde Alman mühendislerin arabalarını nasıl “dur durak bilmeden” ve “aralıksız” geliştirdikleri etkileyici bir şekilde anlatılıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=f9h5YpqNtfM

35 saniye uzunluğundaki reklam filminde Mercedes mühendislerinin ilk jenerasyon C-Class veya bilinen adıyla W202 üzerinde nasıl çalıştıkları görülüyor. Otobanda hareket halindeyken arabanın parçalarını tek tek yenileyen mühendisler, eski parçaların yerine dördüncü nesil C-Class (W205) modelinin parçalarını monte ediyor.

Her zaman için daha güçlü ve daha iyiye

Şirketin bu video ile vurgulamak istediği C-Class modelinin geliştirme sürecinin hiçbir zaman sona ermeyeceği, Mercedes mühendislerinin de C-Class’ın her zaman için daha güçlü, kullanışlı ve zeki hale getirmeye çalışacağı. Haksız da sayılmazlar, çünkü ilk nesilden dördüncü nesile kat edilen mesafe gerçekten hayli fazla.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version