Nissan‘ın lüks otomobil markası Infiniti kendine yeni patron arayışlarına başladı. Üreticinin uluslararası pazarlardaki mevcut tepe yöneticisi Christian Meunier, Fiat Chrysler Automobiles (FCA) grubuna bağlı Jeep’e geçme kararı almıştı. Boşalan bu koltuğa şimdilerde kimin oturacağı merak konusu oldu.

Yeni bir atama yapılana kadar Nissan’ın kaliteden sorumlu müdürü Christian Vandenhende, Meunier’in yerine geçecek ve Infiniti’nin işlerini eksiksiz şekilde yürütmesini sağlayacak.

Jeep’ten FCA’nın en tepesine

Hong Kong menşeli markanın Meunier’den önceki yöneticisi Roland Krueger işi bırakınca 51 yaşındaki yönetici Infiniti’nin en tepesine yerleşmişti.

Jeep’e transfer olan Meunier şimdilerde FCA grubunun SUV odaklı modelleriyle bilinen markası için çalışmaya devam edecek. Nissan Kuzey Amerika’da yöneticilik yapan Meunier’in Nissan Kanada’nın yönetim kurulu üyesi olduğu da biliniyor.

Geçen sene Temmuz ayında FCA’nın patronu Sergio Marchionne‘un hayata veda etmesinin ardından Mike Manley, Jeep’teki görevinden FCA’nın en tepesine yükselmişti.

Çok tecrübeli bir isim

Aslına bakılırsa Jeep’in Meunier’i transfer etmesi çok mantıklı bir hamle. Çünkü kendisi Ford, Land Rover, Nissan ve Infiniti gibi birçok farklı markada uzun yıllar çalışmış bir isim olarak sektörde biliniyor.

Şimdilerde ise Gladiator isimli kamyonetin yanı sıra plug-in hibrid motorlu Wrangler modelini geliştiren Jeep’in pazarda ürün gamını çeşitlendirmesine yardımcı olacak. Baştan aşağıya yenilenen Wagoneer ve Grand Wagoneer’in satış, pazarlama ve satış sonrası destek birimleri de Meunier’e hesap verecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version