Yedi kez Formula 1 şampiyonu olan ve adını F1 tarihine altın harflerle yazdıran efsane pilot Michael Schumacher‘e ait Enzo Ferrari yeniden satışa çıkarıldı.

Çok az kullanılan ve inanılmaz temiz kondisyonda bulunan bu süper otomobil sadece 8 bin 363 kilometre yol kat etmiş. Diğer Enzo Ferrari’lerde bulunmayan bir dizi özelliğe de ev sahipliği yapan araç ilk günkü temizliğini korumayı başarmış durumda. Toplamda 399 adet üretilen arabanın Schumacher’e özgün özellikleri ise aşağıdaki gibi sıralanabilir.

Diğer hiçbir Enzo’da olmayan özellikler!

Camlarının elektrikle açılıyor oluşu ve Bose marka stereo hoparlör sistemine ev sahipliği yapması, bu aracı Schumacher’e özel kılan en önemli avantajları arasında yer alıyor. Bunun dışında ufak tefek bazı modifikasyonlar da var elbette.

Rosso Scuderia olarak da bilinen özel kırmızı renkli fren kaliperleri, titanyum jantlar, koltuklara ve kapı eşiklerine işlenen Michael Schumacher logosu bunlara dahil. Kaputun altındaki motor ise Ferrari’nin üst düzey yöneticileri ve dönemin Formula 1 rakipleri tarafından imzalanmış.

Tahmin edileceği üzere iç döşemelerde de “Ferrari kırmızısı” olarak bilinen Rosso Scuderia rengini taşıyan özel Cuoio derisi tercih edilmiş.

Schumacher aracı Cenevre’den teslim almıştı

Enzo’yu Cenevre‘deki Garage Zenith‘ten satın alan Schumacher, aracın kilometresini büyük ölçüde kendi başına yaptı. Şu aşamada ne kadarlık ücretle satılacağı bilinmeyen Ferrari Enzo’nun yedi sıfırlı rakamlara yeni sahibine teslim edilmesi bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version