Otomobil tarihinin en ikonik modellerini sıralayacak olduğumuzda üst sıraları gözümüz kapalı verebileceğimiz Mini resmen 60 yaşına bastı. British Motor Corporation şirketine bağlı olarak küçük otomobiller geliştiren, modellerinin popüler olmasının ardından bağımsız olarak yoluna devam eden Mini özellikle İngiliz halkı tarafından çok sevildi.

Kültürel bir ikon haline dönüşen ilk Mini çıktığından bu yana ise tam 60 sene geçti. Bu özel anı kutlamak içinse Mini, İngiltere’deki Silverstone pistini kapatarak özel bir yarış düzenleyeceğini duyurdu. Buna göre 26-28 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek etkinlik kapsamında yarış pistinde 60 adet klasik Mini yarışacak. Şimdilerde Mini tutkunları bu yarış için nefeslerini tutmuş durumdalar.

Yarış düzenleme girişimi akim kalmıştı

Geçtiğimiz Mayıs ayında yine Silverstone pistinde 1966 ve öncesi Mini Cooper S modellerinin katılacağı bir yarış düzenleme girişimi olmuştu, ancak 60 araba hedefine ulaşılamadığı için etkinlik iptal edilmişti.

Fakat İngiltere’nin motor spor yarışlarını düzenleme konseyi Motorstport UK’tan alınan destek sayesinde Silverstone’daki yarış için iki adet Mini Cooper S modeli daha bulundu ve yarış için gerekli olan araç sayısına ulaşıldı.

Tüm modellerde aynı motor kullanılıyor

Yarışa davet edilen tüm Mini Cooper S modellerinde 1.275 litrelik dört silindirli motor yer alıyor. Yani araçların tamamı birbirine denk. Ek herhangi bir modifiye durumu söz konusu olmayacak. Hal böyle olunca pisti birinci bitirmek için gerekli olan tek şey saf sürüş yeteneğinden başka bir şey değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version