BMW bünyesindeki Mini’nin Sidewalk Edition isimli görsel paketini bu yıl çıkacak yeni Mini araçlarını satın alacak müşterilerin beğenisine sunacağını önceden biliyorduk. Ancak bu paketin ABD fiyatının 40 bin dolar kadar olacağını kuşkusuz kimse beklemiyordu. Neyse ki sonradan bu yüksek fiyatın sebebi ortaya çıktı: Sidewalk Edition paketi sadece Cooper S modeli için satın alınabilecek. Cooper S’in giriş fiyatının 32 bin 900 dolar olduğunu hesaba katarsak bu fiyat politikası anlaşılabiliyor.

İlk kez 2007 yılında görücüye çıkan Sidewalk Edition paketi, Mini tarafından alıcılara sunulan en popüler özel versiyonların başında geliyor. Yüksek fiyatını bir kenara bırakırsak Sidewalk’ın Mini modellerinin dış görünümündeki özel dokunuşları ve standart olarak sahip olduğu gelişmiş özellikleri, sahip olduğu en büyük artıları arasında yer alıyor.

Hem stil, hem de güç arayan tutkunlar için

MINI USA’nın Ürün Planlama Başkanı Patrick McKenna, Sidewalk Edition’u “Tarz ve performans arasındaki muhteşem dengeyi gözeten MINI müşterileri için ideal” olarak değerlendirdi. Açıklamasının devamında “MINI Sidewalk Edition paketi birçok lüks özelliği standart hale getirmesiyle gerçekten özgür bir sürüş deneyimi arayanlara hitap ediyor” dedi.

Mini Cooper S’in baz modeline uygulanabilen Sidewalk Edition paketiyle alıcılar TwinPower turboşarjlı dört silindirli 189 beygirlik motorun gücünü sonuna kadar hissedecekler. Normalde araçta 6 ileri manuel vites kullanılıyor ancak ek 1,500 dolar ödeme yaparak 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman da tercih edilebiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version