Mitsubishi Motors’tan geçtiğimiz Cuma günü yapılan basın açıklamasında yönetim kurulu üyesi Osamu Masuko’nun sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılmak zorunda kaldığı belirtildi. Geçici bir süreliğine Masuko’dan boşalan koltuğa Mitsubishi CEO’su Takao Kato eşlik edecek.

Mitsubishi’nin şimdikinden daha büyük olduğu zamanlarda şirket bünyesinde çalışan Masuko’nun otomotiv birimine geçişi 2004 yılına denk geliyor. 2007’de başkanlık pozisyonuna yükselen üst düzey yönetici, Mitsubishi ile Nissan arasındaki ortaklığın 2016 yılında kurulmasında önemli pay sahibiydi. Sonrasında Nissan, Mitsubishi’nin kontrolünü eline alacak çoğunlukta hisselerini satın almıştı.

71 yaşındaki yönetici özel danışman olarak Mitsubishi bünyesinde çalışmaya devam edecek. Ancak Masuko’nun ne tür bir sağlık sorunu yaşadığından basın açıklamasında bahsedilmedi.

Eleştiri oklarının hedefi olmuştu

2016 yılında Mitsubishi modellerinin yakıt verimliliğiyle ilgili müşterilerin yanlış bilgilendirildiği ortaya çıkmıştı. Bu skandalın patlak verdiği dönemde Masuko da eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti. Yürütülen soruşturmada şirket içi birçok yolsuzluk ve denetimsizlik gün yüzüne çıkmıştı.

Endonezya’daki operasyonların başında bulunan Mitsubishi CEO’su Takao Kato, kısa bir süreliğine yönetim kurulu üyesinin yerine de bakacak.

Bu skandal Mitsubishi’nin son 20 yılda yaşadığı üçüncü skandaldı. Otomobil markasına olan güveni sarsan ve gelirleri azaltan skandalın ardından Nissan küçük rakibine yüzde 34’lük hissesini satın almak karşılığında 2.2 milyar dolar teklif etmişti.

Anlaşma Masuko ile Nissan’ın o dönemki CEO’su Carlos Ghosn tarafından imzalanmıştı. Mitsubishi böylece Nissan ve Renault arasındaki ortaklığa dahil olmuştu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version