Modifiye ettiği Ford modelleriyle yakından tanıdığımız İngiltere menşeli Mountune şirketi ününü daha çok ‘hot hatch’ tabir edilen Fiesta ST gibi yüksek performanslı hatchback araçlarına borçlu. Görünen o ki modifiye şirketi şimdilerde satışa çıkan Fiesta ST’nin stok halde iken potansiyelinin çok altında bir güç ürettiğini fark etmiş ve bu işe bir el atmaya karar vermiş. Sonuç olarak ise ortaya güçlü ve daha yüksek beygirli küçük bir hatchback modeli çıkmış.

m235 adı verilen bu yükseltme paketi, mevcut m225 seçeneğinin üzerine geliştirilmiş. Turboşarjlı 1.5 litrelik benzinli motorun 225 beygirlik gücü eğer sizin için yeterli değilse 745 dolar kadar bir ücret karşılığında aracın performansını tam 232 beygire çıkarabilmeniz mümkün.

Tabii araçta meydana gelen tek değişiklik beygir gücüyle kısıtlı değil. m225 paketi baz alınarak tasarlanan bu yükseltme kitinde yüksek akışlı hava filtresi kullanılıyor. Tahmin edilebileceği üzere bu hava filtresi performansa katkı sağlamanın yanı sıra homurtulu bir ses çıkışı elde edilmesini de sağlıyor.

Telefondan modifiye mümkün

Her iki seçenekte de kullanıcılara akıllı telefonlarını kullanarak tuning sistemine erişim imkânı sunuluyor. Motorun nasıl davranacağına kendi istekleri doğrultusunda karar verebilen araç sahipleri sürüş deneyimini kişiselleştirebiliyorlar. Gelişmiş egzoz sesi de aynı şekilde, açılıp kapatılabiliyor.

Mountune tarafından geliştirilen m235 kitinin 745 dolara satıldığını daha önce de belirtmiştik. Halihazırda m225’i kullanan araç sahipleri ise sadece 128 dolar ödeme yaparak bir üst pakete terfi edebiliyorlar.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version