Süperşarjlı V8 motora sahip bir Amerikan aracına sahip olmayı kim istemez ki? Benzin fiyatlarının ve Amerikan otomobil fiyatlarının malum olduğu ülkemizde bu hayale ulaşmak pek kolay gözükmüyor.

Ancak yine de Fiat Chrysler Automobile (FCA) grubuna bağlı performans odaklı yedek parça üreticisi Mopar’ın Helephant isimli 1,000 beygirlik bir sandık motor geliştirdiğini öğrenmek isteyebilirsiniz.

Bildiğiniz her şeyi unutun

MOtor ve PARts kelimelerinin ilk harflerinin birleşimiyle ortaya çıkan Mopar, geçtiğimiz yıl SEMA 2018 fuarında “Hellephant” 426 Süperşarjlı motorunu görücüye çıkarmıştı aslında. Şirket daha önce de bu tür yüksek performanslı sandık motorlar geliştirmesiyle biliniyordu, ancak Hellephant bugüne dek üretilenlerden bambaşka bir şeydi!

Neden mi bambaşka? Çünkü 1,000 beygirlik devasa güç günümüzdeki çoğu modern süper otomobilin bile ulaşamayacağı bir değer. V8 motorun ürettiği 950 lb-ft tork da aynı şekilde etkileyici. Öyle ki bu motorun yanında 2017’de tanıtılan Hellcrate motorun 707 beygirlik performansıyla yaya kalacağını söyleyebiliriz!

Ön sipariş kabul etmeye başlayan Mopar, Hellephant için 29 bin 995 dolar değer biçmiş.

Kullanması maalesef yasal değil

Evet, kötü haber. Ne yazık ki Mopar’ın açıklaması Hellephant 426 Süperşarjlı HEMI V8 motorun emisyon kontrolü olan yollarda kullanılamayacağı yönünde. Bu da motorun kullanıldığı aracın sadece off-road aktivitelerinde veya pistlerde ralli yaparken kullanılabileceği anlamına geliyor.

Daha “yasal” bir motor satın almayı düşünenlere ise Mopar’ın önerdiği sandık motor, 797 beygirlik Challenger Hellcat Redeye.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version