Her ne kadar boks sporu ülkemizde futbol kadar popüler olmasa da, insanlar bir dönem Muhammed Ali‘nin müsabakalarını izlemek için ekran başına dizilmekten büyük keyif alıyorlardı. Akıllara “Kelebek gibi uçar, arı gibi sokarım” lafıyla kazınan Muhammed Ali‘nin sahip olduğu egzotik Alfa Romeo modeli ise şimdilerde satışa sunulmuş bulunuyor.

39,900 dolar bedel biçildi

Aslına bakılırsa bir Alfa Romeo satın almak Ali’nin planlarına dahil değildi. Fakat günün birinde gümüş renkli 1976 Spider Veloce Series II modeliyle evine dönen Muhammed Ali vefat ettikten sonra araç el değiştirmiş.

Şuan ise popüler e-ticaret sitesi eBay üzerinden açık arttırma ile yeni sahibine kavuşmayı bekliyor. Hemen satın almak isteyenlerin 39,900 dolar ile en iyi teklifi yapmaları gerekiyor.

 

Aracın hikayesi çok ilginç

İlk kez Silodrome sitesi tarafından fark edilen bu ilan, ABD’nin Missouri eyaletine bağlı St. Louis merkezli Moto Exotica isimli galeri tarafından yayınlanmış. Ali’nin yakın arkadaşı Tim Shanahan tarafından kaleme alınan “Şampiyonla Koşmak” kitabından alınan bilgilere göre ünlü boksör, Shanahan ile birlikte iki yeni Rolls Royce almak için Illinois’in Lake Forest şehrini ziyaret ederler. Bu ziyaretin amaçları arasında Ali’nin eşi Veronica Porche‘ye bir Mercedes Benz SL alma niyeti de vardır.

Ali’nin şansına gittikleri bayinin stoklarında hiçbir SL modeli yoktu, böylece Ali’ye bu habere konu olan Alfa modeli bir alternatif olarak önerildi. Ali aracı satın alıp evine döndü ancak bu kez başka bir sorun daha vardı: Eşi Porche manuel vites kullanmayı bilmiyordu ve bunu öğrenmeye pek de hevesli değildi.

Aradan geçen bir sürenin ardından Shanahan’ın şahsî aracı bozuldu ve Ali, kendi aracını en yakın arkadaşına hediye etti. Bunun neticesinde Moto Exotica tarafından şimdilerde satışa sunulan Alfa Romeo modelini 40 yılı aşkın bir süre kullandı. Üzerinde Ali’nin imzası da olan araba şimdilerde yeni sahibini bekliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version