Tesla’nın son sürat üretimine devam ettiği Model 3’ün ABD fiyatı 35 bin dolar olarak belirlenmiş durumda. Bu, ABD şartları için bile ucuz sayılmayacak bir rakam. Hal böyle olunca şirketin CEO’su Elon Musk‘ın ilerleyen süreçte daha ucuz elektrikli modellerin üretilebileceği müjdesini vermesi Tesla hayranları tarafından sevinçle karşılandı.

Popüler YouTube kanalı Marques Brownlee ile yaptığı röportajda Musk, önümüzdeki 3 yıl içinde Tesla’nın 25 bin dolarlık bir model üretebileceğinin sinyalini verdi. Ancak Musk bunun için daha yeni teknik başarılara ve ekonomik güce ulaşmaları gerektiğini, bu doğrultuda çok sıkı çalışacaklarını da açıkladı.

İlgili röportajın (İngilizce) videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Otomotiv editörlerinin bu konuya ilişkin ortak kanaati ise şu: Fiyatı 35 bin dolar olmasına rağmen insanlar 35 bin dolara satılan Model 3 için uzun bir bekleme kuyruğu oluşturmuş durumda. 25 bin dolarlık arabanın piyasaya sürülmesi durumunda Tesla’nın yok satacağı muhakkak.

Peki şirket bu yoğun talebi karşılayacak altyapıya sahip mi? İşte asıl merak edilen soru bu.

Model 3’ün dolu paketleri hiç de ucuz sayılmaz

Neyse ki Tesla yakın gelecekte ucuz modellerin çıkış yapacağına dair bir açıklama yapmış değil. Nitekim Tesla Model 3‘ün en üst paketlerini satın almak isteyen müşterilerin 50 bin dolardan fazlasını gözden çıkarmaları gerekiyor. Çift motorlu ve dört çeker bir Model 3’ün fiyatı 54 bin dolardan başlıyor. Aracın Performans sürümü ise 64 bin dolara satılıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version