Ücretli yüksek kaliteli müzik dinleme uygulaması Tidal, kullanıcı sayısı ve pazar büyüklüğü noktasında en büyük rakipleri olarak gösterilen Spotify ve Apple Music‘in hayli gerisinde. Ancak buna rağmen firmanın rekabetten geri kalmayı kabullendiği söylenemez.

Son olarak ABD’li otomobil üreticisi Lincoln ile anlaşmaya varan Tidal, artık müzik dinleme uygulamasını üretilen lüks SUV’lardaki araç içi eğlence sistemine dahil etmiş bulunuyor. Bundan böyle yeni satılan her Lincoln‘de Tidal uygulamasına giriş yapabilmek mümkün olacak.

Ford Sync’in son sürümüne sahip olmak gerekiyor

Peki, halihazırdaki Lincoln sürücüleri için durum ne? Tidal’i kullanabilmek için ne yapmak gerekiyor? Bu sorunun cevabına şirket yetkililerinin verdiği cevap, araç sahiplerinin Ford Sync araç içi eğlence donanımının son sürümüne sahip olmaları gerektiği yönünde. Tabii bir de Tidal uygulamasının yüklü olduğu bir akıllı telefona ihtiyaç duyuluyor.

İşin kötü tarafı şu ki, bu hizmet ilk etapta sadece iPhone modellerini destekliyor. Yani Android telefon sahiplerinin bir süre daha beklemeleri gerekiyor.

Sesli komut verebilmek mümkün

Hem Tidal, hem de Lincoln cephesinden yapılan açıklama iPhone’lardaki Tidal uygulamasını araçla eşleştirdikten sonra dokunmatik ekranı kullanarak veya sesli komutlar yoluyla istenilen müziğin dinlenebileceği yönünde. Bunun için ilk başta eğlence sisteminin Uygulamalar bölümüne girip Tidal’i seçmek yeterli. 

Bu arada Tidal’in ülkemizde aylık 9.99 TL ücretle abonelikleri kabul etmeyi sürdürdüğü bilgisini de paylaşmış olalım.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version