Kısa adıyla Boro, tam adıyla Middlesbrough FC olarak bilinen İngiliz futbol takımının başkanı Steve Gibson‘a ait nadir bulunan Aston Martin modelini açık arttırmaya çıkarıldı.

Araç, toplamda 239 adet üretilen Aston Martin Virage Vantage V550 modelinin son 25 yıldır hayatta kalmayı başaran en nadir parçalarından birisi. Kırmızı rengiyle dikkat çeken araca biçilen değer ise 160 bin Sterlin. Yani yaklaşık 912 bin Türk Lirası.

Fiyatı çok yüksek gibi gelebilir, ancak 2000’li yılların başında V550’yi satın alan ünlü iş adamı o dönemin en pahalı araçları arasında yer alan modele tam 200 bin Sterlin ödemişti. 21 yıl arabanın sadece 3 sahibi oldu, motoru ise henüz 98 bin kilometrede. Kırmızı boyalı arabanın iç döşemesinde krem renkli deri kullanılmış. Parlak ahşaptan imal edilen gösterge paneli ise iç döşemeye şıklık katan detaylar arasında yer alıyor.

İşin ilginç tarafı şu ki, Middlesbrough FC’nin başkanı Gibson bu arabayı Aston Martin bayisi olan Reg Vardy‘den satın almış. Vardy aynı zamanda Middlesbrough FC’nin en büyük rakibi Sunderland‘ın ana sponsorlarından birisi.

19 Mayıs’ta açık arttırmaya çıkıyor

Arabayı satın aldıktan sonra toplamda 80 bin kilometre kadar yol yapan Gibson, 2003 yılında bir Aston Martin koleksiyonerine V550’yi satma kararı almış. Ardından 2014 yılında bir kez daha el değiştiren araç, şimdilerde yeni sahibine teslim edilmek üzere 19 Mayıs tarihinde Brooklands Motor Müzesi’nde açık arttırmaya çıkacak.

0’dan 100 kilometreye yalnızca 4.6 saniyede çıkan arabada 500 beygirlik V8 motor yer alıyor. En fazla 300 km/s hıza çıkabilen V550, günümüzde satılan Porsche 911 Carrera’dan daha hızlı. 

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version