Eşine çok az rastlanan ve kuvvetle muhtemel Türkiye’de hiç bulunmayan 1990 model BMW 320iS şu sıralar yeni sahibine bulmak üzere eBay isimli e-ticaret sitesinde listelenmeye başladı. Malum olduğu üzere son yıllarda orijinal kondisyonunu korumayı başarmış düşük kilometreli E30 M3 modellerine paha biçilemiyor. 320iS de bunun bir örneği.

Satışa sunulan iki kapılı 320iS normalde Kanada’da kullanılmış, ancak sonradan ABD’ye ikinci el olarak ithal edilmiş. “Diamond Schwarz” isimli özel bir renk tonunu taşıyan araçta M Tech II spor body kit mevcut. ABD’ye gelmeden önce kapsamlı bir restorasyondan geçmiş. Mekanik parçaları baştan aşağıya yenilenmiş, kaportada var olan hatalar da giderilmiş.

320iS modeli pek bilinmiyor

1980’li yılların sonuna doğru tanıtılan 320iS modelleri İtalya ve Portekiz’in 2 litre ve üzeri hacimli motorlara lüks otomobil vergisi getirmesinin ardından piyasaya çıkmış.

M3’ün S14 dört silindirli 192 beygirlik motoru ve Getrag manuel şanzımanın yer aldığı araç 2.0 litrelik. Her ne kadar bagaj kapağının üzerinde logosu yer almıyor olsa da satışa sunulan bu araba gerçek bir M modeli.

Sadece 175 bin kilometrede

eBay’deki ilanın açıklamasına göre araba yalnızca 175 bin kilometrede. H&R yayları, Billstein B6 amortisörleri ve roll barları saymazsak birebir orijinal kondisyonunda. Orijinal egzoz susturucu ise Supersprint modeliyle değiştirilmiş. Hem iç, hem de dış görünümü gayet güzel ve diri duruyor.

Bu arada BMW, çift kapılı 320iS’lerden 2 bin 540 adet üretmiş. Dört kapılı versiyondan ise 1,205 adet.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version