Google sahipliğindeki navigasyon ve harita uygulaması Waze, tüm dünya genelinde çalışan personel sayısının yüzde 5’inin işine son vereceğini duyurdu. Şirket CEO’su tarafından tüm çalışanlara gönderilen e-postada yer alan bilgilere göre bu, toplamda 555 kişiden 30 kadarının işten çıkarılacağı anlamına geliyor.

Yeniden yapılandırmaya giden Waze işten çıkarmaların yanı sıra Asya – Pasifik ve Latin Amerika bölgelerindeki bazı ofislerini de kapatacak. Bu sayede şirket çalışmalarını daha çok belli başlı pazarlara yoğunlaştırmış olacak.

Koronavirüs salgını gerekçe gösterildi

Peki ne oldu da Waze böylesi radikal kararlar almak zorunda kaldı dersiniz? Resmî açıklamalara göre bunun sebebi tüm dünyayı kasıp kavuran COVID-19 salgınından başka bir şey değil.

Malum olduğu üzere salgın döneminde neredeyse tüm dünyada sıkı karantina kuralları uygulandı. Bu da yolların boşalmasına ve Waze gibi navigasyon uygulamalarının artık bir anlam ifade etmemesine yol açtı. Evden çalışmak yeni normal haline gelince insanlar günlük navigasyon ihtiyaçları için Waze’i daha az kullanmaya başladılar. Haliyle bu da Waze’in gelirlerinde azalmaya neden oldu.

Google 2013’te satın almıştı

Hatırlayanlar olacaktır: Takvim yaprakları 2013’ü gösterdiğinde Google, Waze’i tam 1.1 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Ancak her ay istikrarlı bir şekilde Waze kan kaybetmeye devam ediyor. Uygulamayı aktif olarak kullananların sayısı yüzde 60’a varan oranlarda azaldı. Özellikle salgından ağır şekilde etkilenen İtalya’da Şubat ayında düşüş oranı yüzde 90’a dayanmıştı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version