Japon otomobil üreticisi Honda faaliyet gösterdiği birçok ülkede toplam 1.4 milyon aracı geri çağırdı. Bu geri çağırma kararının sebebi, listede adı geçen modellerde kullanılan yakıt pompasının bozuk olması. Neyse ki şirket şu ana dek bu hatalı bileşen nedeniyle meydana gelmiş hiçbir kazanın taraflarına bildirilmediğini açıkladı.

Yakıt pompasının bozulması durumunda araba gaz yemeyi kesiyor ve atıl duruma düşüyor. Soğuk başlangıçlarda ise hiç çalışmayabiliyor. Honda modellerinin büyük bir çoğunluğu ise bahsi geçen geri çağrılacak araçlar listesinde yer almış durumda.

Hata yeni araçlarda fark edilmiş

İşin ilginç tarafı listede yer alan modellerin büyük çoğunluğu yeni araçlar. Öyle ki 2018 ila 2019 yılları arasında üretilen Honda Accord, Acura NSX, Civic Hatchback, Civic Type R ve Civic Type HR-V gibi modeller geri çağrılmış. Buna ek olarak 2019 Acura RDX/RLX/RLX Sports Hybrid, Honda Fit ve 2019 – 2020 Honda Insight da listede.

Bu arada geri çağrılan toplam 1.4 milyon adet aracın 136 bini ABD’de bulunuyor.

Türkiye’deki Honda araç sahipleri ne yapmalı?

Cevap, hiçbir şey. Eğer aracınız geri çağrılacak modeller listesinde yer alıyorsa Honda Türkiye yetkilileri telefonla tarafınıza ulaşacaktır. Zaten geri çağrılan araçlardaki tamirat işlerine Temmuz ayının sonlarına doğru başlanması bekleniyor.

Vakti geldiğinde yetkili servislere davet edilecek olan arabaların hatalı yakıt pompası sökülerek yerine düzgün olan parça takılacak. Bu şekilde Honda, arabalarındaki can sıkıcı sorunu gidermiş olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version