“İtalyan aygırı” benzetmesiyle akıllara kazınan Ferrari, ikinci bir Formula 1 belgeseli için Netflix’le masaya oturmaya hazırlandığını duyurdu. Cuma günü F1 takımının patronu Mattia Binotto tarafından yapılan açıklamada Ferrari’nin e-Spor dünya şampiyonasına katılmak üzere bir ekip kurabileceğinin de sinyali verildi.

Toplamda 10 bölümden oluşan Formula 1: Drive to Survive belgeseli çekilirken Ferrari ve şampiyon Mercedes takımı herhangi bir işbirliği yapmış değildi. Geçtiğimiz sezon Netflix’te yer alan bu belgeselde gerek Mercedes, gerekse Ferrari takımıyla alakalı görüntülerin tamamı televizyon haberlerinden kesilip alınmıştı. Yani doğrudan F1 yarış takımlarıyla tam işbirliği söz konusu değildi.

Binotto, toplamda 21 yarıştan oluşan İspanyol Grand Prix‘in beşinci bölümünde gazetecilere “Kesinlikle ilginç bir programdı. Ancak Ferrari olarak son sezona katılım göstermeyebiliriz. Hala daha bunu düşünüyoruz, son kararımızı almış değiliz. Muhtemelen önümüzdeki birkaç hafta içinde gerekil açıklamaları yapmış oluruz” dedi.

Formula 1’in üst düzey yöneticilerinden Sean Bratches da bu ay yapmış olduğu açıklamada ikinci Netflix belgeseli için çekim çalışmalarının devam ettiğini duyurmuştu.

F1 e-Spor takımı olmayan tek takım: Ferrari

Bu arada gerçek Formula 1’de yarışan tüm takımların F1 e-Spor ekipleri var. Bu alanda bir tek Ferrari faaliyet göstermiyor. Mercedes ise geçen sene hem gerçek dünyada, hem de sanal F1 turnuvasında birinciliği kimseye kaptırmamayı başarmıştı.

Binotto, Ferrari’nin bu tutumunun da yakında değişeceğini ve bu alana ciddi bir yatırım yapacaklarını duyurdu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version